Despre Noi

Grupul SOFTRONIC este format din doua companii:

 • Softronic - producator de rame si locomotive electrice.
 • Softrans - transportator feroviar de marfa si de pasageri precum si un lider pe piata inchirierilor de locomotive.

Infiintata in Craiova - Romania in anul 1999, avand ca principala activitate modernizarea de locomotive, Softronic continua traditia orasului de peste 50 de ani in constructia de locomotive electrice.

Intelegand necesitatea operatorilor privati oferim o locomotiva electrica bi-sistem, Transmontana, perfect adaptata pentru trasportul in tari precum: Bulgaria, Romania, Ungaria, Turcia, etc.

In 2013 Softronic a finalizat cel mai nou proiect al sau, rama electrica cu podea joasa, bi-sistem, capabila sa opereze atat la 25 kV AC 50 Hz cat si la 3 kV DC. Obiectivul nostru este sa oferim o varietate larga de servicii precum: transfer de tehnologie oriunde in lume si de asemenea dezvoltarea unei alte fabrici ce poate avea la baza un parteneriat strategic.
Softronic recunoaste importanta angajatilor sai , ajuntandu-i sa dezvolte mai departe, sustinand alaturi de ei o permanenta crestere. Cu un management de top, operatiuni internationale sunt dezvoltate pentru o retea internationala.

Softrans a fost infiintata in 2002 cu scopul initial de a testa solutiile tehnice dezvoltate de Softronic.

Dupa un an, primele locomotive au inceput activitatea de transport, oferind serviciile sale unui numar din ce in ce mai mare de clienti. Astazi reprezentam unul dintre principalii transportatori de marfa si de pasageri, cu success economic, oferind siguranta celor care calatoresc si cu o grija sporita pentru mediul inconjurator.

Softrans este autorizat sa inchirieze locomotive electrice, o afacere de success ce are in portofoliu companii atat din Romania cat si din Ungaria. Dam forma viitorului prin permanenta dezvoltare si vehicule feroviare sigure, fiabile si profitabile pentru clienti si indeplinind cerintele specificatiilor tehnice de interoperabilitate pentru a circula liber pe caile ferate din Europa.

Politica de mediu

Suntem constienti ca procesele, produsele si serviciile achizitionate, realizate, sau furnizate de catre SC Softronic SRL pot genera aspecte de mediu, ca generarea deseurilor, sau emisia de zgomot, având ca impacturi potentiale poularea solului si poluarea fonica. Managementul de la cel mai înalt nivel se angajeaza pentru:

 • Conformarea cu cerintele legale si alte cerinte aplicabile;
 • Îmbunatatirea continua si prevenirea poluarii;

În scopul implementarii politicii si a respectarii angajamentelor în domeniul mediului, managementul de la cel mai înalt nivel stabileste urmatoarele obiective si tinte de mediu:

 • reducerea cantitatii de deseuri;
 • întretinerea si exploatarea instalatiilor tehnologice de productie, astfel încât acestea sa functioneze la parametrii proiectati;
 • întretinerea si exploatarea instalatiilor de protectie a calitatii factorilor de mediu în conformitate cu documentatiile tehnice de executie si regulamentele de întretinere si exploatare;
 • izolarea fonica a surselor generatoare de zgomot si vibratii.
 • Prevenirea poluarii accidentale prin întarirea controlului operational;
 • Reducerea consumului de resurse;
 • Mentinerea autorizatiei de mediu cu respectarea cerintelor legale;
 • Instruirea si constientizarea personalului privind prevenirea poluarii si asigurarea capacitatii de raspuns în situatii de urgenta sau de risc;
 • Evaluarea si selectarea furnizorilor, luând în considerare aspectele de mediu generate, sau potential a fi generate de produsele si serviciile livrate.

Prezenta politica este actualizata ori de câte ori este necesar si este comunicata tuturor angajatilor si partilor interesate, fiind afisata la avizierul societatii.