top of page
  • Poza scriitoruluiSoftronic

LTE logistics & transport a semnat astăzi un contract-cadru pentru achiziționarea a 5 TM vers. 3.2

Actualizată în: 25 aug. 2022


Astăzi s-a semnat contractul cadru între LTE logistics & transport Austria și Softronic Craiova pentru achizitionatea a 5 locomotive TransMontana v3.2.


Cele 5 locomotive fac parte din noua versiune 3.2 care vor fi dotate și cu ETCS furnizat de Thales Group, locomotivele sunt autorizate TSI(Technical Specifications for Interoperability) la nivel european pentru remorcarea trenurilor de marfă cu V.max 120km/h.


ETCS este componenta centrală de semnalizare și control al trenurilor a ERTMS (European Rail Traffic Management System), Sistemul European de Management al Traficului Feroviar. ETCS calculează continuu o viteză maximă sigură pentru fiecare tren, cu semnalizare cabină pentru mecanic și sistemele de bord care preiau controlul în cazul în care viteză admisă este depășită. Pentru ETCS, echipamentele de cale și sistemele transportate de tren trebuie să fie standardizate în funcție de diferitele niveluri ETCS pentru fiecare țară/sistem feroviar în parte.Primele două locomotive din noua serie pentru LTE vor fi livrate în 2023 și vor face serviciu în Romania, Ungaria si, de ce nu, in Austria. LTE deține acum 5 locomotive TransMontana cu seriile 480-004, 019, 024, 029 și 030.


Locomotiva TransMontana ajunsă acum la a 3-a versiune a fost proiectată, construită, testată și autorizată pentru altitudinea de 1.500m, temperatura minimă -30*C, maximă +40*C și o umiditate relativă de 100%.112 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page