top of page
  • Poza scriitoruluiSoftronic

TransMontana 071, prima locomotivă echipată cu ETCS Thales pentru LTE Rail România

Actualizată în: 14 iul. 2023


SOFTRONIC va introduce în teste prima locomotivă echipată cu ETCS Thales, Softronic TransMontana v3.2.


Cele 5 locomotive din contractul cadru semnat în vara anului 2022 fac parte din noua versiune 3.2 care vor fi dotate și cu ETCS, furnizat de Thales Group.


Locomotivele vor fi autorizate conform specificațiilor TSI (Technical Specifications for Interoperability).

LTE Rail România va deține la începutul anului 2025 o flotă de 10 locomotive fabricate în Softronic Craiova între 2017 și 2024, versiunile 1.0, 2.0 și 3.2. Evoluția constantă a proiectului TransMontana și cele 6 sisteme de tracțiune asincrone, fac locomotivele produse în Softronic un produs de succes la export încă din 2018, fiind locomotive ideale pentru tracțiunea trenurilor grele de marfă pe cale ferată de deal și munte.


ETCS este componenta centrală de semnalizare și control al trenurilor cu ERTMS (European Rail Traffic Management System), Sistemul European de Management al Traficului Feroviar.

Locomotiva TransMontana este o locomotivă electrică de tip Co-Co, echipată cu șase motoare electrice asincrone, are puterea de 6000 kW (putere nominală în regim continuu limitată electronic). Ea poate opera atât pe rețelele alimentate cu curent alternativ la 25 kV și 50 Hz, cât și pe rețelele alimentate cu curent alternativ la 15 kV și 162/3 Hz.



591 afișări0 comentarii

Comentarios


bottom of page