top of page
  • Poza scriitoruluiSoftronic

TransMontana 075 - a doua locomotivă pentru Vest Trans Rails, în circulație


TransMontana 075 - Photo by Matei Dragoș

TransMontana 075, este ultima locomotivă produsă și activă în circulație, fiind alocată operatorului feroviar privat de marfă VTR (Vest Trans Rails).


Locomotivele sunt autorizate TSI (Technical Specifications for Interoperability) la nivel european pentru remorcarea trenurilor de marfă cu V.max 120km/h pe căi ferate convenționale.


TransMontana 063 (former Bulmarket) and 075 both at VTR Company - Photo by Matei Dragoș

Vest Trans Rail deține în momentul de față 4 locomotive TransMontana v3.1 autorizate NNTR la nivel local în Bulgaria și România, locomotivele au seriile:

=> 480-054 (VTR), 480-063 (ex-Bulmarket), 480-064 (ex-Bulmarket) and the most recent 480-075 (VTR). Toate acum la VTR.


TransMontana 075 at Băneasa Station - Photo by Matei Dragoș

Locomotivele asincrone Vest Trans Rail pot fi văzute aproape zi de zi pe rutele Curtici - Constanța Port și Craiova - Socola.


Compania se află într-o continuă expansiune și are în plan să achiziționeze o a 5-a locomotivă TransMontana, în viitorul apropriat!

ETCS este componenta centrală de semnalizare și control al trenurilor cu ERTMS (European Rail Traffic Management System), Sistemul European de Management al Traficului Feroviar.


Locomotiva TransMontana este o locomotivă electrică de tip Co-Co, echipată cu șase motoare electrice asincrone, are puterea de 6000 kW (putere nominală în regim continuu limitată electronic). Ea poate opera atât pe rețelele alimentate cu curent alternativ la 25 kV și 50 Hz, cât și pe rețelele alimentate cu curent alternativ la 15 kV și 162/3 Hz.

237 afișări0 comentarii

留言


bottom of page